Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНародът ще плати сметката за счупените

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНародът ще плати сметката за счупените
Коментари Харесай

Д-р Михайлов: Парадокс е, но не само лъжата, истината също води до скандали, опасно е присъствието й в парламента

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Народът ще заплати сметката за счупените играчки в детската градина на политиците. То постоянно той заплаща. Това е една картина, която е безпрецедетна, тъй като се развихри една словесна дързост, която изненадва. Не че сме си представяли да е невъзможна, само че вътре в политическия човек, в българския парламентарист особено, има един режим за автоцензура, познание за това какво е възможно, какво е груба неточност и какво е рисково за него - той знае доста добре, че риска от подобен вид интервенции, като вчерашните, е доста огромен.

Това разяснява в ефира на бТВ психиатърът доктор Николай Михайлов. 

Обикновено политиците си икономисват такива опасности. Когато обаче така наречен гола истина или грубата лъжа нахлуят в Народното събрание, постоянно става скандал, в действителност. Парадокс е, че освен лъжата, само че и истината заплашва парламентарното равновесие. Истината е рисково наличие в Народното събрание, мисля си аз. Сега, тези хора, наречени провокатори или сценаристи, направиха тъй че анулираха нормативната парламентарна тирада, уточни той.

Не може да приказваш жестоко истината. Има стилизация на речта в парламентарни условия. Това е една инстуционална тирада, която допуска познание за това по какъв начин протича мисловния развой и по какъв начин протича словесния развой, сподели психиатърът.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР